Moved on to Gyeongju
Door: Hypergirl
01 Januari 2005 | Zuid-Korea, Gyeongju
Nadat we aangekomen waren en lekker noodels en kimbab (koreaanse Susi) hadden gegeten, gelijk door om op zijn oerhollands fietsen te gaan huren.
Nou dat was weer even wennen en ook dat je dus niet op de weg mag fietsen... Maar wel jammer dat het zo berekoud was ;-(
Op dinsdag op tijd opgestaan om als echte touristen met de bus een citytour te gaan maken, even wat cultuur opdoen ;-) Wel handig omdat er zoveel te zien is op verschillende plaatsen.
O.a naar Bulguska een van de grootste en mooiste tempels met een prachtig park er omheen, het nationaal museum, het volksmuseum etc.
Op woensdag met de bus weer naar Seoul. Binnen 4 uur waren we op de plaats van bestemming. s'Avonds naar een bar in de buurt om wat te drinken, maar het viel niet mee om een plaats te vinden. Het was te merken dat het ook voor de Koreanen vakantie is.
En dan op donderdag naar Bukhansan National Park voor de Dogbongsan Hike. Een prachtige omgeving. Ik had toch redelijk goed de aanwijzingen van de Lonely Planet gevolgd maar ergens was er toch wat mis gegaan, en stond ik ineens boven op de top van Jaunbong (739 m). Een schitterend uitzicht zo helemaal boven op nauwelijks 4 m2, maar hoe weer naar beneden...?
Gelukkig kreeg ik hulp van een Koreaan, en al klauterend en mbv touwen is alles weer goed gekomen;-)
s'Avonds italiaans gaan eten met HyongSoo, virend van Vero die ons komende zondag gaat rondleiden in Suwon, zijn geboorteplaats.
01 Januari 2005 - 19:21
Annemarie:
Ha Angelica, Allereerst gelukkig nieuwjaar gewenst, ook voor Vero. Heb je dat een beetje gevierd daar, het is inmiddels bij jou al bijna 2 januari. Ik heb geprobeerd je te sms'en maar dat lukte niet.
Ik probeer het ritme hier weer wat op te pakken, maar dat is niet eenvoudig, zeker met ook nog een oud-nieuw nacht. Volg je het nieuws van de zeebeving in Azie ook een beetje ?
Groetjes en een goede vlucht naar Nederland gewenst over een paar daagjes. Annemarie -
02 Januari 2005 - 07:00
Silvia:
Gelukkig nieuwjaar voor jou en Vero.
Goede reis naar huis terug.
Veel groeten,
Silvia -
02 Januari 2005 - 18:25
Marion:
De beste wensen voor het nieuwe jaar. Wij hadden niet gedacht dat het bij jullie kouder is, dan bij ons. Maar goed. Het nieuwe jaar is al weer begonnen en jij komt al weer bijna naar huis. Wat gaat de tijd toch snel. Ik hoop dat je het naar je zin hebt gehad, maar dat zal wel. Tot over een paar daagjes. Groetjes