Skatetrain 2006 - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van hypergirl - WaarBenJij.nu Skatetrain 2006 - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van hypergirl - WaarBenJij.nu

Skatetrain 2006

Door: Hypergirl

Blijf op de hoogte en volg

30 Augustus 2006 | Duitsland, Berlijn

17-8-06 / 23-8-06

En na nog een keer de WNS in Rotterdam geskate te hebben, vroeg weer op om op tijd in Eindhoven te zijn voor de start van de Skatetrain. Iedereen op tijd aanwezig, bijna nog een voorbijganger meegekregen maar die moest helaas werken, en op naar Berlijn.

Om een uur of 4 ingecheckt in Mitte Backpackers en vervolgens op de skates naar Tiergarten voor het eten.
Om 19.30 aanwezig op Winterfeldplatz voor de start van Stadrollern, een leuke touristische maar zeer snelle route.
De 30 km werden zo snel gereden dat we rond half 11 alweer terug op Winterfeldplatz waren voor de Apres Skate. Vervolgens nog even Oranienburg in voor een afzakkertje.

De volgende ochtend na het ontbijt op naar het station voor de trein naar Dresden.
In de middag aangekomen in Hostel Das Boofe in Neustad. Vervolgens de skatekleren aan en de skates mee en richting Altstad.
Waar van alles te doen was.
Na het eten bij de Italiaan, de ballonen van Base richting Lignerallee waar om 21.00 uur het Nacht Skaten van start ging. En ook hier weer bekenden ;-) Een relaxe tocht van zo'n 24 km volgde.
Na de tocht terug naar het hostel voor de start van Topics.... Nadat de flessen rose, sambuca, baily's en witte wijn opwaren nog even Hans in / uit slaap neurieen en vervolgens een welverdiende slaap ( NOT !!)

En op zaterdagochtend wederom naar het station voor de trein naar Praag. Jammer dat iedereen in slaap viel wat de trein reed door een ontzettend mooi stuk Duitsland / Tsjechie.
Eerst maar inchecken in Hostel Aldivia, een schitterende lokatie op een steenworpafstand van Old Townsquare... maar ja uiterlijke schijn....
Na een korte rondwandeling door de stad richting Letna Park.
Vervolgens op zoek na het lekkere restaurantje wat we niet vonden, euh toch wel, maar helaas de keuken was gesloten.
Dus op naar de Creperie.

De plannen toch gewijzigd en op zondag met de trein naar Nymburk wat op zo'n 50 minuten van Praag ligt.
Skaten langs de Elbe ( of Labe zoals de Tsjechen zeggen), met een klein uitstapje in Podebrady. Door langs de Elbe, incl lunch richting Libice en daar maar eens rechts om het dorpsplein. En daar was het zomaar opeens: superasfalt ( zeg maar orgasfalt) en dus wat doe je dan.. jawel doorskaten..... In totaal een leuke tocht van 50 km gemaakt en om een uur of 7 terug met de trein naar Praag.

Na een snelle hap bij de Mac en een nog snellere douche naar het Black-Licht Theater, maar helaas de mannen wilde niet meer. En daar kunnen ze achteraf gezien best spijt van hebben gezien het naakt op het podium..
Maar ach, de Karls Bridge bij avond is vast ook heel leuk ;-)

Op zoek naar het cafeetje, wat we niet vonden maar wel de net zo leuke Dixso ;-)
Lekker uit je dak op goede muziek en rond een uur of 4 terug richting hostel.
Nou van slapen kwam niet veel, en helaas de volgende ochtend hoefde we geen trein te catchen maar helaas wel vroeg uitchecken.

Op maandag ging ieder zijns weg en dat liep uiteen van (nagenoeg alle) touristische spots bekijken, koffie drinken op de eilandjes in de Vlatva, bezoekn aan een Shoppingmall, tot het kopen van oranje schoenen...
s'Avonds echt Tsjechisch gegeten en naar het station voor de nachttrein naar Frankfurt.

Dat was wennen.... en coupe die gedeeld moest worden met 2 oude duitse heren..tsja en waar laat je dan je zooi.. Een chagerijnige conducteur die continue aan de wandel ging in de smalle gangetjes. En nadat iedereen zo'n beetje in slaap gesukkeld was, paspoortcontrole...

Vroeg aangekomen in Frankfurt en een fruhstuck genomen op het station. Met de U-Bahn naar Konstabler Wache en vervolgens naar Das JugendHause gelopen om daar de spullen af te gooien. Beetje rondhangen langs de Main, en in Sachsenhausen tot we om 13.00 in konden checken.
En daar was inmiddels Kai die een rondleiding gaf door Frankfurt. Eerst dan maar de broodnodige Appelwein en nog even de MainTower op. Tsja en als de lift dan blijft hangen speel je gewoon Topics ;-)
Na gegeten te hebben bij Monkeys nog even door Bergerstrasse een gezellige straat in FFm. Tegen 7 uur terug naar het hostel om de skates aan te gaan trekken.

Om 20.00 uur dan de start van de TNS waar deze avond een Zomerspeciaal werd gehouden. Maar helaas na een goeie 3 kwartier geskate te hebben begon het behoorlijk te regen. Nadat er zo'n 25 km geskate was en we terug waren bij Zwidu, werd net voor de start van de laatste snelle ronden de tocht toch afgelast.
Maar niet getreurd, op de skates richting Bergerstrasse voor een heel gezellige Apres Skate. Om een uur of 3 dan door de straten van Frankfurt richting Hostel.

De volgende ochtend uitchecken, nog wat chillen in FFm en de rest richting station om de trein naar huis te nemen.

Ik ben nog even in FFm gebleven waar ik op donderdag nog ff lekker in Aschaffenburg mee geskate heb.

Was weer een zeer geslaagde week.
Tot de skatereunie op 14 oktober in Tilburg.

En volgend jaar weer een skatetrain ;-)

• 30 Augustus 2006 - 20:02

Links:

www.edwinscholtens.nl
    www.hanscoppens.com

• 31 Augustus 2006 - 15:23

Mummelmann:

Tja wat valt hierop nog te zeggen, eh schrijven. Da sind kein worter fur, so shon war der skatetrain woche. D(r)anke schon! Maar eh leuke oranje schoenen! Waar zijn die te koop? Zulkse schoenen zoek ik ook :-)

• 05 September 2006 - 05:32

Eveline:

Heb zojuist je verslag van 'Skatetrain' gelezen. Al lezende dacht ik "Waar háált ze de energie toch vandaan!" Het leek me één groot feest! Weinig geslapen, veel gezien, veel plaatsen bezocht, gewandeld, plezier gemaakt, en dan tussendoor ook nog veel kilometers maken op skates in rap tempo...!
    Wel tof Angelique!
    Ik was ook verrast om een bekend gezicht op de foto's te zien: Hennie! De anderen ken ik niet. Er zaten mooie plaatjes bij o.a. van Dresden en Praag. Groeten en weer tot kijk!