Okoli Prague
Door: Hypergirl
11 Oktober 2005 | Tsjechische Republiek, Praag
Op 26 september samen met Astrid de trein in Berlijn gepakt en naar Praag vertrokken voor een weekje bijkomen van de marathon.
Nadat we onze spullen naar het appartement in Zizkov gebracht hadden,nog eenmaal dan koolhydraten stapelen bij de italiaan op de hoek. En toch nog ff de stad in om te internetten, zo nieuwsgierig waren we naar allerlei skatesites ;-)
Dinsdag de trein naar Karlstejn genomen en daar het kasteel bekeken, gevolgd door een fikse tocht. Zo'n 16 km berg op en af om uiteindelijk in Beroun uit te komen. Rond half 6 terug naar Praag om daar Nicol te ontmoeten die inmiddels was gearriveerd in Praag. Dineren in een typisch Tsjechs restaurant. Of te wel volop vlees, rook en pivo.
Woensdag te voet via Zizkov Hill en Jan op het paard naar het centrum van Praag.Daar hebben we de Royal Walk gelopen. Op deze manier zie je eigenlijk al de toeristische spots in Praag. In het centrum gegeten in een trendy restaurant met erg veel keuze.
Donderdag de trein genomen naar Benesov. Nadat we de plaatselijke VVV om advies hadden gevraagd voor een wandeling,zagen we natuurlijk een sportwinkel waar we heel vaak dezelfde jassen hebben gepast ;-) Uiteindelijk ook gekocht en er nog een gratis rugzak bij... Dus dat werd sjouwen...
Vervolgens naar het kasteel van Konepiste en via een 20-km lange tocht weer terug naar Benesov. Daar gegeten waar we weer die Hollanders tegenkwamen ;-)
Op vrijdag naar Vysehrad, daar rond gewandeld en vervolgens langs de Moldau naar het centrum gelopen. Daar met de metro naar de andere kant van het water om naar Letna Park te gaan. Na daar rond gehangen te hebben met de tram via Namesti Republika terug naar het centrum. Inmiddels het adres van het Sumava-restaurant achterhaald (thx Miro) en daar heen gegaan voor een typisch tsjechiche maaltijd.
Zaterdag wederom met de trein, voor een euro of 2 naar Nymburk,50 km verderop. We hadden ergens gelezen dat we daar zouden kunnen skaten, dus de skates mee. En jawel hoor op het station werden we aangeproken door de politie die ons vervolgens naar het begin van het skatepad hebben gebracht. Ook werd door een van de twee, Pepa, uitgelegd hoe we moesten skaten. Een keileuke skatetocht volgde. Over het fietspad met erg veel blad, langs de Elbe naar Podebrady en toen nog door naar Libice. Vervolgens via de overkant, waar nog veel beter te skaten viel, terug naar Nymburk. Helaas waren we niet van Rabat en mochten we niet zwemmen in het sportcentrum ;-(
Na een Burek gegeten te hebben bij het Balkan Restaurant met de trein terug naar Praag.
En dan s'avonds eindelijk een restaurant gevonden waar ze de gefrituurde champignons hadden waar we de hele week al naar op zoek waren..... ( was maar 50 meter van ons appartement verwijderd;-)
Helaas op zondag regende het, dus de geplande skatetocht in Letnapark ging niet door. Dan maar wat shoppen in Flora.
Nadat Nicol al vertrokken was om haar vliegtuig te gaan missen nog een lekkere salade op en vervolgens ook naar het vliegveld gegaan om daar te wachten, wachten en wachten.
Toen we eindelijk op schiphol geland waren door Marion opgehaald om midden in de nacht naar huis te rijden.
Weer een geslaagde vakantie en ook zeker nog eens terug ;-)
12 Oktober 2005 - 17:44
Vero:
en wat is de volgende reis op de planning? -
16 Oktober 2005 - 07:12
Hypergirl:
Uhhhh...... Parijs.. Texel???? -
19 Oktober 2005 - 14:26
Asje:
Of gewoon maar ... Tilburg ?!